Bolagen som skapar ny växtkraft

Vi investerar i verksamheter vi tror på

De bolag Taptum förvärvar bedriver sina verksamheter under stora frihetsgrader med samma ledning, befintligt namn och befintliga varumärken. De behåller sin lokala förankring och tillförs förutsättningar för ny växtkraft.

Affärsområde

Resor och Upplevelser

Taptum äger BIG Travel, en av Sveriges och Nordens största resebyråkedjor med 18 butiker och 12 affärsresecenter i Sverige. Årlig omsättning om 200 miljoner euro/år.

Utöver BIG Travel äger Taptum även nedanstående bolag/varumärken med en samlad försäljning i Sverige på 25 miljoner euro/år.


BIG Travel Sweden AB
BIG Travel har verksamhet i Danmark, Norge och Finland. Säljer både affärs- och privatresor och har ett brett utbud inom flyg, charter, sportresor, kryssningar, rundresor mm. Lokal närvaro och personlig service är viktiga detaljer. I verksamheten ingår också grupp- och konferensresor. Allt samlat på ett ställe - det är enkelt att resa med BIG Travel.

Läs mer om BIG Travel

Inom BIG Travel-gruppen ingår även följande varumärken:
  • Akademikerresor
  • Förbundsresor
  • Resecity
  • Reseshoppen
  • Resevaruhuset
  • Ystads Resebyå

     

Watch it Live AB

Watch it Live är ett globalt bolag inom upplevelseindustrin som genom sitt specialistnätverk, lokala närvaro och erfarenhet skapar unika kundupplevelser.

Peter Forsberg är en av investerarna i Watch it Live AB och kommer aktivt vara med och utveckla bolagets upplevelseresor. Tillsammans med Peter finns flera ambassadörer i form av Jimmy Durmaz (fotboll), Mats Hallberg (golf), Rickard Rydell (Motor) och Björn Wirdheim (F1).

Läs mer om Watch It Live

Affärsområde

Teknik och Finans

Inom affärsområdet Teknik och Finans äger Taptum följande bolag/varumärken med en samlad försäljning på 15 miljoner euro/år. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Hong Kong, Singapore, Chanzen-Kina, Barcelona, Madrid och Porto.


TopRight Nordic AB (publ)
Börsnoterat på NGM Nordic MTF och mentor är Eminova Fondkommission AB.

TopRight Nordic skapar nya möjligheter med modern ljusteknik och digitalt glas. Vi förbättrar säkerheten på vägarna, vi hjälper varumärken att synas på nya sätt och vi förvandlar traditionella exponeringsytor till interaktiva upplevelsefönster. En värld av ljusa möjligheter har öppnats.

Det här är bara början på en ljusare framtid. Den nya, fantastiska ljusteknologin öppnar upp en värld av möjligheter. Vi på TopRight strävar hela tiden efter att, med hjälp av den nya ljusteknologin, utveckla produkter och lösningar som bidrar till en säkrare, ljusare och mer miljövänlig värld.

Läs mer om TopRight Nordic


TD Light

Dotterbolag till TopRight Nordic inom belysning och lysrör. 

TD Light erbjuder kompletta och genomtänkta belysningslösningar som är kostnadseffektiva, energisnåla, hälsosamma och miljövänliga. Den lägre energiförbrukningen mer än halverar energikostnaderna och med betydligt längre livslängd minskar byteskostnaderna avsevärt. Led-belysning ger ett bättre ljus med naturlig ljusåtergivning och avsaknaden av kvicksilver minskar miljöpåverkan.


Ferm & Persson
Dotterbolag till TopRight Nordic inom glasindustin. 

Ferm & Persson är mycket välkänt inom sin bransch och har många välkända
kundrelationer som exempelvis Polestar, Vasakronan, Wallenstam, RO-Gruppen och PEAB för att nämna några. Bolaget har bedrivit verksamhet sedan 1894.

Läs mer om Ferm & Persson

Visual Solutions
Dotterbolag till TopRight Nordic inom glasindustin. 

Visual Solutions AB är ett bolag med spetskompetens och lång erfarenhet inom PRO-AV och global projektledning. 

Läs mer om Visual Solutions


Xpecunia Nordic AB (publ)
Xpecunia Nordic är ett greentech bolag som utvinner kryptovalutor med hjälp av förnyelsebar energi. Med vår AI modell Dynamics anpassar vi oss kontinuerligt till den volatila och snabbföränderliga utvecklingen för att optimera tillverkningen. 

Läs mer om Xpecunia Nordic


Partner & Friends

Affärsområde

New Ventures

Vi gillar utveckling, kreativa idéer och nyskapande. Taptum har skapat nya bolag till ett värde av minst 30 miljoner euro. I skrivande stund har vi en början till fem nystartade bolag i vår ”kuvös”. 

Vi på Taptum har hjälpt andra företag att fylla nyemissioner för mer än 70 miljoner euro.


Hubbster
Hubbster Activate är e​n​ digital, smart ​metod för att aktivera strategier​, planer och kulturer​ i stora som små företag och organisationer.

Läs mer om Hubbster


Motivactr
Motivactr hjälper dig förbereda dina presentationer och möten på ett bättre sätt, så att din publik eller dina deltagare vill lyssna på dig.

Läs mer om Motivactr


QualityResearch by Resolvia 
Quality Research by Resolvia är ett marknads- & undersökningsföretag som lyfter fram och gör resultat lättförståeligt för våra kunder. Här erbjuds både standardiserade och skräddarsydda lösningar som tillgodoser våra kunders ökade krav på kunskap, utveckling och förbättringar av kund- och medarbetarrelationer. 17 års erfarenhet av kvalificerade undersökningsmetoder och har ett hundratal kunder i privat och offentlig sektor både i Sverige och internationellt.

Läs mer om QualityResearch by Resolvia

Tradewell
Tradewell grundades 1993 och har huvudkontor i Göteborg. Härifrån drivs projekt, fältarbete och utveckling av programvaror. Även lokalt förankrade genom konsulter i Stockholm, Linköping och Helsingborg.

Medarbetarna har gedigen erfarenhet från strategi- och förändringsarbete utifrån företagsledande befattningar med starkt affärsfokus. Här kombinerar vi alla de styrkor som undersöknings-, programutvecklings- och organisationsutvecklingsföretag har. Uppdragsgivare får hjälp med att identifiera, mäta och utveckla framgångsfaktorer för en långsiktig lönsamhet.

Läs mer om Tradewell