Nyheter

Läs mer om våra nyheter inom Taptum

Välkommen till vår kryptiska värld

Xpecunia Nordic AB (publ) är ett greentech bolag som utvinner kryptovalutor med hjälp av förnyelsebar energi. Med vår AI modell Dynamics anpassar vi oss kontinuerligt till den volatila och snabbföränderliga utvecklingen för att optimera tillverkningen.

- "Xpecunia är ett kryptoföretag som utnyttjar fördelen med grön energi och den ekonomiska omvandling som kryptovalutor och blockchain medför. När man ser giganter som Facebook skapar sin egen kryptovaluta, den digitala e-kronan och hur volymerna ökar bland kryptovalutorna inser man att detta är en fundamental förändring som är bestående.

Dagens utvinning av kryptovalutor använder en ökande mängd av världens energiresurser. Från ett operationellt perspektiv representerar elektricitet upp till 99% av kostnaderna vid kryptobrytning. Istället för att använda el från det traditionella el-nätet har Xpecunia Nordic AB (publ) utvecklat en metod för att utnyttja grön energi för utvinning av kryptovalutor och samtidigt byg­ga kassaflödesgenererande tillgångar i balansräkningen i och med ägandet av i storskaliga solkraftanläggningar och finansiella avkastningstillgångar.

Vi tror att kryptovalutor och blockchain-teknik är tveklöst här för att stanna och vi erbjuder därför marknaden ett grönt och hållbart sätt för framtiden.

Med hjälp av en egenutvecklad realtidsalgoritm som är självlärande väljer vi alltid att utvinna den för stunden optimalt mest lönsamma kryptovalutan. Vi bevakar samtliga relevanta krypto och utvärderar automatiskt vilken pool och kombination som ger bäst avkastning. Xpecunia är idag kassaflödespositivt och söker nu ägarspridning och expansionskapital för att skala upp vår verksamhet samt inför en notering under 2020.

Välkommen att vara med på resan!"

/ Daniel Moström, VD Xpecunia Nordic AB


Externa länkar
Pressmeddelande: Xpecunia Nordic annonserar nyemission (190821) Emissionen är stängd och tilldelad (sept 2019)
Pressmeddelande: Kryptobolaget Xpecunias emission övertecknades till 2,9 mkr (190919)

Peter Forsberg investerar i Watch it Live AB och ingår avtal för att utveckla bolagets upplevelseresor inom sporteventen

Watch it Live AB (publ), en etablerad aktör inom upplevelseindustrin, har idag ingått ett samarbetsavtal med Peter Forsberg. Genom Peter Forsbergs engagemang i Next Level Group AB ingår parterna ett unikt samarbete mellan Next Level Group AB och Watch it Live AB. Även Next Level Group blir i samband med detta delägare i Watch it Live.  

Avsikten är att samverka på ett sätt som lyfter både upplevelsen och utbudet av livesport-möjligheter till kunderna med kvalitet och ett nytänkande som ingen annan idag erbjuder. Watch it Live kommer därmed att kontinuerligt kunna erbjuda livesport-upplevelser tillsammans med världsstjärnor som Peter Forsberg, André Myhrer, Sanna Kallur, Kim Källström och Frida Hansdotter för att bara nämna några. 

Upplevelsen står alltid i centrum där kunden får oöverträffad access till spelarna inför eventet, premiumplatser och sedan få delta i stjärnspäckade uppföljningsevenemang. Konceptet som Watch it Live utvecklat har haft en mycket stor framgång. Bolaget avser att börsnoteras inom en nära framtid. 

Peter Forsberg: 
- ”Upplevelsen av sport eller andra event är oöverträffad när man ser dom på plats. Tillsammans med Watch it Live och Next Level Group bildar vi en slagkraftig konstellation som möjliggör upplevelser som ingen annan. Det känns helt rätt för mig att få vara med och agera för att möjliggöra att välkända sportprofiler kan dela med sig av kunskaper och entusiasm i aktuella evenemang. Jag skall göra mitt yttersta för att budskapet skall nå ut och att Watch it Live ska ta en ledande position inom upplevelseindustrin.”

-”Vi på WIL - Watch it Live är jättetacksamma att få in en sådan stark och engagerad ägare som Peter och har redan flertalet gemensamma upplevelseresor inplanerade.”

/ Peter Birath, VD Watch it Live AB

Läs mer på Watch it Lives hemsida

Externa länkar:
Aktiespararna
Dagens Industri

TopRight växer med nya förvärv och stora kunder

TopRight Nordic AB har på kort förvärvat nya bolag med stor kompetens och lång historia inom branschen. Kundtillströmningen är fortsatt stark och senast in finns ICA, Ovako och Polestar.  

Våra förvärv av TD Light Sweden AB och Ferm & Persson AB stärker upp bolaget och breddar oss ännu mer. Det är två bolag med olika bakgrund, historia och stort kunnande inom branschen.

Läs mer om dessa förvärv på vår hemsida: 
TopRight Nordic förvärvar IoT-bolag inom LED-teknik
TopRight Nordic expanderar kraftigt genom förvärv av välkänt glasföretag

Vi kan även stolt presentera stora kunder som ser alla fördelar med våra produkter och all den besparing de medför för företagen. Här nedan presenterar våra samarbeten närmre med Ovaka & ICA samt Polestar:

Ovako och ICA väljer LED-lysrör från TopRight
TopRight Nordic tecknar leveransavtal med Polestar för framtida locations

BIG Travel breddar sin verksamhet till förbundsresor

BIG Travel har förvärvat Akademikerresor, ett företag inom Akademikertjänst. Akademikerresor är en resebyrå i Stockholm inriktad på affärs- och konferensresor till kunder inom flera SACO-förbund. Bolaget och dess medarbetare kommer att flytta till BIG Travels nya huvudkontor i Mörby Centrum.

- "BIG Travel genomgår för närvarande en anpassning till de nya förutsättningar som väntar resebranschen. Akademikerresor passar väl in i vår förändrade strategi. Strategin bygger på en närmare samverkan med våra kunder, inriktad på att bättre tillgodose kundernas behov". Vi välkomnar medarbetarna till vår företagsgrupp och vi ser fram mot att de ska delta i vår fortsatta utveckling", säger BIG Travels koncernchef Stig Sjöblom.

Akademikerresors VD Lena Mägiste kommenterar: - "Vi ser mycket positivt på att tillhöra BIG Travel och att utveckla vår verksamhet. Våra kunder inom de fackliga organisationerna är mycket nöjda med vårt sätt att utföra affärs- och konferensresor efter deras önskemål. Vi ser fram mot att fortsätta leverera en högkvalitativ service till våra kunder."

/ Stig Sjöblom, VD BIG Travel Sweden AB